Gedichtendag 2012

In de aanloop naar gedichtendag gonst van de activiteiten bij de pazzi-dichters! Pazzo Daniel Billiet reist als ambassadeur van de poëzie langs scholen en bibliotheken. Zo was hij al aan de slag in de bibliotheek van Etterbeek (waar hij 7 workshops verzorgde) en in de school Leiepoort Deinze (waar hij 10 poëzielezingen gaf). Maandag 24 en dinsdag 25 januari in doet hij OLVA Assebroek aan, om nog eens 5 poëzielezingen/workshops te brengen. Op Gedichtendag zelf geeft hij o.m. poëlezingen in Gent en Deurne.

Pazza Yerna Van den Driessche treedt op 26 januari op in Aalst tijdens ‘Literaturelure 2012’. In samenwerking met de bibliotheek en de Academie voor podiumkunsten van de stad Aalst, vzw de Schriptomanen, Netwerk en Qarfa organiseert het genootschap  een sprankelend & spraakmakend literair drieluik. In Netwerk brengen Pazza Yerna Van den Driessche en Erna Schelstraete  poëzie met een link naar het werk van Vincent Meesen.

Pazza Ann Van Dessel treedt 26 januari eveneens op, in de Academiezaal van Sint-Truiden, tijdens ‘Frit Nepal’ (10 Nepalese en 10 Vlaamse dichters, waaronder Ann,  schreven gedichten over het thema  ‘Ontmoeting’. De fraai uitgegeven bundel wordt gepresenteerd tijdens ‘Frit Nepal’, een totaalspektakel met poëzie,  zang en dans.  Pazza Ann zal met de nodige Marlène Dietrich-allures haar gedicht voordragen.

Pazza Hilde Van Cauteren geeft maandag 23 januari een lezing over haar poëzie in het Vrouwenhuis in Sint-Niklaas.

En ten slotte zijn een aantal Pazzi ook weer genomineerd voor diverse poëzieprijzen. Pazza Ann werd genomineerd voor de poëziewedstrijden van Oostende en Harelbeke en Pazzi Hilde en Erwin zijn geselecteerd voor de Turing nationale gedichtenwedstrijd in Nederland.

Wordt vervolgd…

De Pazzi in Watou, van voor naar achter: Daniel, Yerna, Ann, Hilde en Erwin

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑