Poemtata en de Walen

Wie Pazzo Erwin Steyaert in actie wil zien, moet op 5 mei 2012 naar Ertvelde. Dichter en bloemlezer Koen Stassijns brengt er de literaire corridor:

“Lang leve de Waalse poëzie, maar geen haan die ernaar kraait…”

Zo’n lezing is helemaal geen saaie aangelegenheid. Koen vertelt enkele sappige verhalen over de meest kleurrijke Waalse dichters, schets hun tijdsgeest en leest tussendoor een aantal gedichten, soms hilarisch en soms aangrijpend. Zijn verhaal begint bij de ‘Vlamingen’ Emilie Verhaeren en Maurice Maeterlinck, die 100 jaar geleden de Nobelprijs won, en eindigt bij dichteres-actrice Laurence Veille, die vandaag furore maakt als poëzie- performer. Kortom, niet te missen! Ook de laureaten van de Poemtata poëziewedstrijd 2011 lezen voor uit eigen werk: Mia Mafrans, Nele Buys en Pazzo Erwin Steyaert.

Raadszaal voormalig gemeentehuis Ertvelde, Marktplein 2.
Inkom € 7. Reserveren: pivergauwe@skynet.be
Zie ook www.poemtata.be

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑