De ene Hilde is de andere Hilde niet

 

Hilde Van Cauteren gaat, Hilde Pinnoo komt.

In de loop van 2015 kwam Pazza Hilde Van Cauteren tot de vaststelling dat zelfs haar talent om te multi-tasken eindig was: naast lesgeven in het reguliere onderwijs hield ze er meerdere bestuursfuncties op na (onbezoldigd want in de cultuursector), gaf ze schrijfcursussen bij Wisper, trad ze meermalen op met de Pazzi en Woordwasdraad, schreef ze tussendoor drie jeugdromans, bezocht ze scholen om haar oeuvre voor te stellen, ontpopte ze zich tot manusje-van-alles in een Hamse jeugdharmonie en runde ze een huishouden, engageerde ze zich voor al wie in nood was en bleef ze driftig twitteren en facebooken.

Begrijpelijk dat het tot snoeien kwam. Met pijn in haar én ons hart werd de samenwerking met de Pazzi di Parole tussen haakjes gezet. Ze blijft wel meedraaien in de projecten die lopen (Een kier in het rumoer) of opgestart zijn (Lopen op los zand). De banden zijn nu minder frequent maar blijven even hartelijk en intens!

Omdat drie Pazzi eerder lijken op een karikatuur van een poëtische drievuldigheid of op de drie musketiers zonder d’Artagnan zochten we een nieuw lid dat al stevig haar poëtische strepen verdiend had! Met drie dichtbundels en meer selecties in gerenommeerde Vlaamse en Nederlandse bloemlezingen is Hilde Pinnoo een gevestigde waarde in het dichterlijke landschap. Hilde wist op verbazend korte tijd haar plek te vinden. De ene Hilde is natuurlijk de andere niet – dichters zijn niet inwisselbaar – maar de ene moet niet onderdoen voor de andere!

De Pazzi blijven dus een kwartet met een Hilde in de ploeg én – hun eigenste wezen getrouw – met een hoek af!

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑